Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

10 Eylül 2013 Salı

Royal Pirates Grup Tanıtımı


Royal Pirates; 2004 yılında kurulmuş, vokal gitaristi Moonchul, baterist Sooyoon ve bas gitarist James Lee'den oluşan Koreli-Amerikalı bir banddir. Grubun tamamı Koreli'dir fakat Moonchul ve Sooyoon Amerika'da 10 yıl birlikte yaşarken James de Amerika'da doğup büyümüştür. Bu yüzden grubun temelleri Güney Kaliforniya'da Fading From Dawn olarak bilinen Sooyoon, Moonchul ve Richard'dan (Moonchul'un abisi Moonchan) oluşan gruba dayanmaktadır.




Fading From Dawn, Orange Country'de her yıl düzenlenen Kore festivalleri başta olmak üzere birçok Kore etkinliğinde sahne almıştır. Fakat Richard'ın 11 Nisan 2008'de Pomona'da talihsiz bir trafik kazasında vefat etmesinin ardından Sooyoon ve Moonchul 'Fading From Dawn' adı altında etkinlik sürdüremeyeceklerine karar verip grubun adını 'Royal Pirates' olarak değiştirmişlerdir. İkili bir bas gitaristleri olmadığı için bir süre etkinliklerini durdurmuşlardır. Royal Pirates orijinallikleri ve yetenekleriyle YouTube kanallarına yükledikleri coverlar ile üne kavuşmuştur. Sooyoon ve Moonchul ilk kez 2008'de Muse'un "Time is Runnig Out" coverlarını YouTube hesaplarına yükledikten sonra bunu Wonder Girls'ün "Nobody", DBSK'nin "Mirotic", Britney Spears'ın "Circus"şarkıları başta olmak üzere hit şarkıların rock versiyonları takip etti. Circus, sadece 2 haftada 18 bin gösterime ulaşmış hatta Britney Spears'ın kendi sitesinde yayınlanmıştır.




İlk orijinal demoları internet üzerinden Royal Villain adıyla yayınlandı.Sooyoon'un Like Butterflies'ı da çok geçmeden yayınlandı. Royal Pirates 2009'da Kore haber ajansı YTN'de güçlü enstrümanları ve etkileyici klipleriyle onbini aşkın izlenmeye ulaşan yeni bağımsız rock grubu olarak tanıtıldı. 2009 baharında Super Junior'un "Sorry Sorry" şarkısını coverladıktan sonra video, Koreli bir site olan Cyworld'de yayınlandı ve grup Star King'in yazarından programa katılmaları için bir davet aldı. Ne yazık ki grup okul çalışmaları ve her ikisinin de yoğun programı yüzünden bu teklifi reddetti. Aslında grup hem Kore'de hem de Dünya'da "Cover Grup" imajlarından vazgeçmek istemiyordu.



Eylül 2009'da James Lee bas gitarist olarak gruba katıldı ve Ekim 2009'da KOME kanalına çıkan Royal Pirates yeni bas gitaristlerini tanıttı.

Mart 2010'da Royal Pirates kendi orijinal şarkıları ve demoları olan "Disappear" müzik videosunu yayınladı. Grup klip çıktığında özellikle şu açıklamada bulundu: "Bu Royal Pirates'in çıkışı değildir. Bu klip hayranlar ve grup tanıtımı için bağımsız olarak yayınlanmıştır."

Royal Pirates ilk resmi çıkışını 25 Ağustos 2013'de dijital singleları Shout Out ile İnkigayo'da yapmıştır. Şu an Apple of the Eye Entertainment altında etkinliklerini sürdürmektedir.





ÜYELER


Moon

"Söylenmesi gereken şeyi değil duyulması gereken şeyi söyleyeceğim."


Tam Adı: Kim Moonchul
Gruptaki Yeri: Vokal, gitar
Doğum Tarihi: 2 Eylül 1988
Doğum Yeri: Incheon, Güney Kore
Kan Grubu: 0
Boyu: 1.78

Moonchul'un İngilizce adı Andrew'dir. Kendisini maceraperest, alaycı ve şeytani olarak tanımlar. Gitarın yanında bas gitar, bateri ve piyano da çalabilir. Böceklerden çok korkar.13 yaşından itibaren şarkı söylüyor. Favori grupları Muse ve Coldplay'dir.

James 

"Bazen ağırdan almak ve gelecek için çalışmak iyidir."


Tam Adı: James Lee Jo Hyun
Gruptaki Yeri: Bas gitar, yan vokal
Doğum Tarihi: 9 Haziran 1988
Doğum Yeri: Los Angeles, ABD
Kan Grubu: A
Boyu: 1.88

James 6.sınıftan itibaren bas gitar çalıyor. Basın yanında 6 telli gitar da çalabilen James, 4. sınıfta trompet de çalmıştır.Meksika yemeklerini çok sever. Royal Pirates'e katılmadan önce metal müzik çevresinde dönen Azusa grubunda çalıyordu ve The Clear and Conscious grubunun lideriydi.


Sooyoon

"Özel bir sanatçı olmak için yeterli yeteneğim yok ama özel bir sanatçı olacak kadar büyük bir hırsa sahibim."



Tam Adı: Kim Sooyoon
Gruptaki Yeri: Bateri,yan vokal
Doğum Tarihi:17 Aralık 1989
Doğum Yeri:Seul, Güney Kore
Kan Grubu: A
Boyu: 1.80

Sooyoon baterinin yanında bas gitar ve gitar çalabiliyor. One Hundred Roses ve Like Butterflies'ın da içinde bulunduğu birkaç solo şarkı yayınlamıştır.Tatlıya çok düşkündür, çikolatayı sever. 13 yaşından beri bateri, 14 yaşından beri gitar çalıyor. Pikachu'nun büyük bir hayranıdır ve tüm Pokemon oyunlarını oynamıştır.




*Bu yazının tüm hakları turkishroyaltreaseures.blogspot.com'a aittir.Blogdan yazı çıkarılması, alıntı yapılması ya da herhangi bir şekilde kopyalanması kesinlikle yasaktır.!!*

Kaynak/Source: wikipedia, theroyalvoyage
Çeviri: unDineee
Düzenleme:mcnbl

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates