Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

18 Ocak 2014 Cumartesi

Star Röportajı: Garajda Doğan, Youtube'da Yıldızı Parlayan, En Büyük Hayalleri K-Rock Liderliği Olan Band: Royal Pirates



Pop-rock albümleri 'Drawing The Line'ı yayınlamalarından önce, üç dili konuşabilmeleriyle youtube yıldızı olarak küçük bir garajda kurulan bandin üç çok yetenekli üyesi K-rock yıldızı olmaya hazırlar.

Royal Pirates (Moon, James, Sooyoon). Takımın ismi ilgi çekici. Bu isim "Kraliyet" kelimesinden "Asil" ve "Korsanlar" kelimesi ile grup üyeleri tarafından doğaçlama bir şekilde "Royal Pirates" olarak birleştirilerek oluşturuldu. "Royal Pirates" demenin zor olduğunu düşünenler "RP" olarak kısa bir şekilde de kullanabilirler. Üyeler "Biz 'asil' ve 'korsan' kelimelerinin oluşturduğu kombinasyonun verdiği hissi seviyoruz" dediler. "Zaten hayatın kendisi ironik değil mi? Bu yüzden sunulanı yaşayalım. Özgür olalım, durdurulamaz olalım. Bu anlamları kapsıyor." diyorlar.

Ayın 15'inde albümleri 'Drawing The Line'ı yayınlamadan önce Royal Pirates, Sports Hankooki ile bir araya geldi. Onların yakışıklı görünümleri dikkatimizi çekti. Böylesi bir band'in nereden geldiğini, şu an nasıl buraya geldiklerini sorduk. Onlar Amerika'dan geldiler ve yer altı müzik sahnelerinde sergiledikleri aracılığıyla (insanların kendilerinin) farkına varmalarını sağladılar. Wonder Girl's'ün "Nobody" şarkısına yaptıkları rock coverlarını youtube'a yüklediklerinde gündeme oturdular hatta Kore'de sahne almaları için davet edildiler. Bu yetenekli band'in tüm üyeleri söz yazarı, besteci ve aranjör.

"Sadece eğlendiğimiz için şarkı coverlarımızı kaydediyorduk, bu kadar çok ilgi çekebileceğini bilmiyorduk. Hepimiz Koreli olduğumuz için doğal olarak K-pop ile ilgileniyorduk ve kendi tarzımızda bir şeyler kaydetmeye karar verdik. Bu iyi uyum sağladı. Bunlar boşa gitmesin diye düşünüp youtube'a yüklediğimizde bu bize şans getirdi. Oradan İsviçre, Polonya ve dünyanın her yerinden hayranları olan bir band olduk." (Sooyoon)

Onlar Los Angeles/California'da küçük bir garajda başladılar. Çocuk yaşlarında Amerika'ya taşınan Moon ve Sooyoon "Bir band mi kursak?" diye konuştuklarında yakınlaştılar. Bir süre sonra James band'e katıldığında tamamlandılar. Moon, "Uzun ve yakışıklı bir basçımız olduğu için işe alındık" diyerek güldü.

"Bizim ilk dinleyicimiz, garajımızın önünde duran biraz beyaz bir çocuktu. Bizim pratik yaptığımızı gördükten sonra bir kutu bira alıp geldi ve dinleyici olarak dikildi. Başlarda nasıl kayıt yapacağımızı bilmiyorduk, bu yüzden bilgisayarda bir kayıt programı kullandık. O günleri düşündüğümüzde şu anda gerçekten çok şanslıyız (gülüyorlar). Videoları youtube'a yükledikten sonra ünlü olduk ve Kore'deki bir şirket tarafından arandık. Onlar Kore'de aktivitelerde bulunmakla ilgilenip ilgilenmediğimizi sordular. Onlar müzik endüstrisinin başında bir şirket değillerdi ama 'Royal Pirates' rengini koruyabileceğimizden, hoşlandık." (Moonchul)

Royal Pirates pop-rock müzik yapıyor. Rock müziği temel alıp diğer müzik türlerini çaprazlayarak 'trendy bir sound' oluşturuyorlar. Çıkış şarkısı 'Drawing The Line' R&B Rock tarzında ve enerjik bateri sound'u ve ritmik gitar özellikleri taşıyor. Onların müzik ifadeleri duygudan uzak gerçekçi bir aşk. Onların aydınlık ruh halleri kulaklar tarafında yakalanıyor ve adeta "Kore'nin Maroon 5'ı" olarak adlandırılıyor.

Baterist Sooyoon, "Popüler müzik dünyasında, yapılması gereken ilk şey, yeni bir şey olmalı ve bir iz bırakacak kadar ferahlatmalı" diyor.Ticari sanatçıların deyişiyle, bu, onların ulaşabilecekleri alanları genişletmek istemeleri anlamına geliyor. "Böyle olsa bile, bu diğer sanatçılar gibi davranmak zorundayız anlamına gelmiyor. Ama Yoon-Dohyun usta gibi halkın rahatlıkla dinleyebileceği bir müzik yapmak istiyoruz." 

Royal Pirates'ın şirketi Apple of the Eye ilk olarak Daniel Henney'i temsil eden şirket olarak biliniyor. Üyeler "Daniel Henney'i ilk gördüğümüzde onun yakışıklılığı karşısında şaşkına döndük." diyorlar. Ama Kore'de, şirketlerinin kıdemini kullanarak farkındalık yaratmak istemiyorlar.

Moon "Onun ününü arkamıza aldığımız için başarılı olduğumuzu duymak istemiyoruz. Müziğimizin cazibesi her zaman ilk sırada." diyerek açıkladı. Çocuklar bazen Daniel Henney ile bir şeyler içmek buluşuyorlar ve prova odalarında çılgın bir grup oluşturmak için bir araya geliyorlar. "Daniel Henney çok kibar ve pozitif bir adam. Daima küçüklerini destekliyor ve 'Başladığınız yeri unutmayın' ve 'Odak noktanızı koruyun' gibi tavsiyeler veriyor."

Amerika'da ve şu an Kore'de yaşadıkları için üyeler, Korece ve İngilizce'yi akıcı bir şekilde konuşuyorlar. Vokal Moon biraz Japonca da konuşabildiği için toplamda üç dil oluyor. Amerika'da doğan James, hâlâ Korecesi'nde biraz zorluklar yaşıyor ama iletişiminde bir sorun yok. "Kore'ye ilk geldiğimde pek çok şey bana yabancıydı. Özellikle ilk kez "소맥" kelimesini duyduğumda. Neden soju ve bira'nın birlikte içildiğini merak ediyordum ama şimdi öğrendim. Çünkü lezzetli." (gülüyor).

"Kore'deki aktivitelerimize yeni başladık uzun vadeli planlarımız içerisinde aklımızda Japonya'da da aktivitelerimizi sürdürmek var. Japonya'daki rock müzik piyasası çok daha büyük. İyi bir fırsat olabileceğini düşünüyoruz. Aktivitelerimiz İngilizce olarak idare edebilmemiz bunun için başka bir neden. Kore ve Japonya'daki aktivitelerimiz boyunca bir gün daha büyük sahnelere bile çıkabiliriz. Bu yıl bir konser düzenleyebilecekmiş gibi çalışıyoruz amacımız farklı repertuarları sağlamlaştırmak. Ayrıca ne kadar sınırlı olması önemli değil, ismimizin halk tarafından bilinmesini istiyoruz. Bir band olarak müziğimizi tanıtmak için, canlı performanslara odaklanmalıyız, değil mi? O zamana kadar kimseyle çıkmayacağız ama şimdilik öyle diyoruz, belli de olmaz. Ha ha."

Röportaj: Lee Junghyun (Seiji)

*Bu yazının tüm hakları turkishroyaltreasures.blogspot.com'a aittir! Blogdan yazı çıkarmak veya alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!*

Kaynak/Source: FYRP
Çeviri: mcnbl

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates