Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

16 Ocak 2016 Cumartesi

[Solo Röportaj] Yaralanma, Umut Vaat Eden Müzikal Gençliği İçin Bir Keder


(James Lee'nin geçirdiği talihsiz kaza, onun her şeyi olan bas gitarından vazgeçmesine neden oldu.  Ama genç sanatçı müziğe olan tutkusu sayesinde fiziksel acının ve hayal kırıklığının üstesinden geldi)

Rock Band Royal Pirates'ın James'i trajik kazanın üstesinden geldikten sonra dimdik ayakta duruyor.

Rock band Royal Pirates (RP) üyesi James (27 yaşında). Bilinmeyen bir isim ve bilinmeyen bir sima. Grubu için bas çalan bu adam şimdi iki acının içinde yüzüyor.

Geçen haziran ayında geri dönüş hazırlıklarının ortasında James kendini birçok doktorun ampütasyon(*bir organın cerrahi olarak kesilerek alınması) gerektiğini söylediği dayanılmaz bir acının içinde buldu. Her şeyden öte, hayatının büyük bir bölümünde yer alan on üç yıldır yanından ayırmadığı  bas gitarını çalamayacağını öğrenmesi en büyük çaresizliğiydi.

Hayatını cehenneme dönüştüren 10 Haziran gününü anlatırken James oldukça zorlanıyor.

"Akşam yemeği için bir arkadaşımla buluşacaktım bu yüzden Seul'de ünlü olan bu mekana gittim. Ön kapıyı açıp içeri girdikten sonra arkadaşıma bakınırken oldu her şey. Çerçeve ve giriş kapısındaki cam üzerime düştü. Cam parçalar kafama çarptı ve çelik çerçeve sol omzum ve bileğimin üzerine düştü."

Bilincini yitirip tekrar gözlerini açtıktan sonra James sekiz saat süren bir ameliyat geçirdi. Tıbbi ekip parçalanmış sinirleri korumuş olmalarına rağmen hayatının bundan sonraki aşamasında acı çekebileceğini bu yüzden elini kesip protez eklenmesini önerdiler. James şok olmuştu. Kaza süresince ve sonradan birbiri ardına geçirdiği ameliyatlarda çok fazla kan kaybı yaşadı ve çökmeden dolayı kan damarları şişene kadar kan nakli konusunda mağdur oldu. James acı ile baş etmek için meditasyona başladı ve bu şekilde aylar geçti. Ne yazık ki dayanılmaz acılar ve travma sonrası stres giderek artıyordu.

Bir daha bas gitar çalamayacağı düşüncesinden daha fazla ne acıtabilirdi canını ve bu sırada yapımcı Jung Jaeyoon onu klavye çalma konusunda yüreklendirdi. Buna rağmen James hala amansız bir depresyondaydı.

James ile geçenlerde Gwanghwamun'da buluştuğumuzda sol bileğindeki yarası ve dikişleri net bir şekilde görülebiliyordu. Duyusal algılarının geri dönüp dönmeyeceği (elinin işlevini görüp görmemesi) ile ilgili konuştuk. James "Sanki büyük bir bıçakla kesilmiş gibi hissediyorum" diye açıkladı. Endişesini dışa vurarak ve ışıldayan gözleriyle "O kabus geceyi asla unutamayacağım" dedi.

James'in ajansı Apple of The Eye kaza ile ilgili "Kazadan sonra sözü geçen restoran bir avukatla gelip dostça bir anlaşma imzalamak istediklerini söyledi. Ama biz, sadece müzikle geçimini sağlayabilen bir müzisyenin geleceği için nasıl bir tazminat talep edebiliriz sorusu ile karşı karşıyayız. Yaralanmanın müzikal aktivitelerine nasıl etki edeceğini düşünerek ertelediğimiz gibi şimdi de hukuki yollara başvurmayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

190'lık muazzam boyu ve box yapan, su topu, basketbol ve daha bir çok spor dalıyla ilgilenen harika bir sporcu James. Herkesin ona bakmak istediği dostane görünüşü ve üstün fiziki kondisyonuyla Lafuma, Mate Tea ve birçok ticari reklamda modellik yaptı. 


(Sarı lastik top parmak izleri ile siyahlaşmış)

James, kazayı altı ay gerisinde bırakarak müziğe olan sevgisi sayesinde acının üstesinden geldi. Rehabilitasyon randevularını tek bir gün bile kaçırmadı ve yorgunluk nedir bilmeden plastik topla egzersiz yaparak elindeki duyuları geri kazanmak için çok çaba harcadı. 

James'e göre bu onun "Umut topu" 

*Bu yazının tüm hakları turkishroyaltreasures.blogspot.com'a aittir. Blogdan yazı çıkarmak veya alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!*

Kaynak: setsailroyalpirates
Çeviri: unDineee

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates