Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

2 Şubat 2014 Pazar

Amerika'dan Kore'ye Royal Pirates! Neden Çıkışlarını Ertelediler?



Mini albümleri Drawing The Line yayınlandı. "Ünlü mü Olmalıyız Müzisyen mi?"

2013 Ağustos ayında bu ülkede (Kore'de) çıkış yapmış olsalar da onlar yurtdışı etkinlikleri ile yüreklerimizi fethetmişti. Amerika'daki küçük kulüpleri dolaştılar, bazı başka yerlerde ve Singapur Fashion Week'de sahne aldılar. Çıkışlarından hemen önce Cho Yong Pil, Pet Shop Boys, Earth Wind and Fire ve diğerleriyle birlikte Super Sonic festival sahnesini paylaştılar. 

Kısaca 'RP' olarak bilininen Royal Pirates 'RoPa' olarak çağrılıyor. Onlar başladıklarında çıkış yapmayı düşünen bir band değil. Moon (Kim Moonchul, 27 yaşında) ve Sooyoon (Kim Sooyoon, 26 yaşında) ortaokula giderken kilisede tanıştılar. 12 yıl boyunca bir aradaydılar ve 4 yıl önce James (James Joo Hyun Lee, 27 yaşında) ile tanışıp bir band oldular. 

Moon: Biz bazı nedenlerden dolayı (Sooyoon ile) oldukça uyumluyduk, bu harikaydı. Küçükken çok fazla oyun oynardım ama kiliseden bir abi bana gitar çalmamı söyledi. 'Çok fazla oyun oynamak iyi değil. Oyun konsolunu sat.' Bu abi benim için oyun konsolumu sattı ama sahte para almıştı. Üzgün olduğu için bana kendi gitarını verdi. Bu olaydan sonra gitar çalmaya ve şarkı söylemeye başladım.

Birlikte oluşları günlük bir rutin haline gelen Sooyoon ve Moon'a, onlarla iyi bir uyum yakalayan James eklendiğinde Royal Pirates tamamlandı. Müziklerinin herkes tarafından bilinmesi için içlerinde Johnny Deep'in işlettiği kulüp, Viper Room ve diğer ünlü kulüplerin de olduğu bazı mekanlarda performans sergilemeye başladılar. Johnny Deep'i hiç görmediler ama sahnede geçirdikleri zaman, hissettikleri canlı atmosfer onlar için çok değerli oldu. 


Bilinmedik bir ülke Kore... "Kameranın kırmızı ışığını bulmak kolay değildi!"

Performans videolarını Youtube'a yükleyip yavaşça dikkat çekmeye başladıklarında Royal Pirates, Kore'de çıkış yapmayı seçti. Amerika'daki kulüplerde özgürce sergiledikleri performanslardan tamamen farklı bir başlangıç yaptılar. Ünlü olarak değil müzisyen olarak ayakta kalmak isteyen Royal Pirates'ın büyümekte çektikleri acılarda bununla birlikte başladı.

Sooyoon: Kore'de tanınan bir band olmak için sadece müzik yapmamalı diğer alanlarda da aktif olmalıyız. Sadece (müzisyen olarak) enstrümanlarımızla kendimizi gösteremezdik bunun yanında (ünlüler olarak) eğlence dünyasınada girmeliydik. Öğrenecek çok şey vardı. Bu konsepte uyum göstermek çok zordu. Başlarda 'Neden bunu yapmak zorundız?' diye düşünüyordum. Ama şimdi kalbim yeterince açıldı ve 'Diğer şeyleri deneyebilirim' diyorum.

Şimdilerde müzik programlarında görünüyorlar. Kameranın kırmızı ışığının yanacağını ve kameranın kendi kendine odaklanacağını bilmek şaşırtıcıydı. Sadece bu da değil, yayın stüdyosu enstrümanları kendileri çalıyor ve sizler çalıyormuş gibi yapmak zorunda kalıyorsunuz. Birçok sanatçının kısıtlı bir zamanda sahnede kalmak zorunda olduğu için bazı fedakarlıklar yapmak gerekiyor fakat bir bandin bakış açısından bu oldukça onur kırıcı bir durum olabilir.

Sooyoon: Müzik programları için pratik yapmamıza rağmen 2 hafta sadece çalıyormuş gibi yaptık. Aslında Lee Min Hoo'nun solo konserinde bateri çaldım. Ellerim buna uyum sağlayamadı ve normal gücüme ulaşamadığım için parmaklarım incindi ve kanadı. (Gülüyor) Acıyordu ama o zaman bunu anlamadım. Kısa süre önce Kim Jong Seo sunbae bana 'Çalıyormuş gibi yapsan da çok güzeldi' dedi. Bana bu tekniği biraz aşağı çekmem gerektiğini söyledi. Gerçekten çok iyi hissettim.




Band piyasası yeteri ilgiyi almıyor... "Yine de ayakta kalacağız"

Royal Pirates, 15 Ocak'da mini albümleri 'Drawing The Line'ı yayınladı ve bu albümdeki çoğu şarkı üyeler tarafından yapıldı. You isimli şarkının sözleri bile üyeler tarafından yazıldı. "Bir gün müzik yapan insanlar tarafından unutulmak istemiyoruz. Müziği her şeyden çok seven, müzik aşığı insanlar" 

Bir zamanlar bandler popüler müziğin "kökleri" olarak düşünülüyordu. Ama idol grupların artması ve dans müziklerinin hayatın bir parçası olması ike bandler geride kalacak gibi görünüyor. Royal Pirates "Band piyasası hala çok zayıf ve bizler dezavantajlı başlıyoruz ama bizim amacımız olumlu şartlara önderlik etmek." dedi.

"Sanırım Kore'de aktif bandlerin az olmasının nedenlerinden birini biliyorum. Çünkü canlı performans sistemi eksiklikleriniz ve zaman esnekliği sıkıntılarımız var. Bu şartlarda kendi sistemi ayakta kalır gibi görünüyor. 'Böyle bile olsa biz ayakta kalacağız!' gibi bir şey mi? Öyle ya da böyle halk band müzik dinleyecek, buna önderlik etmeliyiz."

"2014'de küçük ya da büyük bir performans olması önemli değil, halkla yakınlaşmak istiyoruz." 29 Ocak'ta çocuklar Gangnam-gu Shinsadog Pop'da bir canlı akustik performans sergileyecekler. Burada düzenlenen performanslarla başlayıp Avrupa'ya uzanmak hatta bir turne hayali kurmak, Royal Pirates beklenmedik şeylere parlak adımlar atıyor.


*Bu yazının tüm hakları turkishroyaltreasures.blogspot.com'a aittir. Blogdan yazı çıkarmak veya alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!*

Kaynak: FYRP
Çeviri: unDineee

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates