Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

4 Şubat 2014 Salı

[Mavi Röportaj] Royal Pirates, Her Band'in Rol Modeli Olan Beatles Gibi Olmayı Hayal Ediyor ②


Royal Pirates'ın tüm üyeleri şarkı yazmayı ve bestelemeyi biliyor. Üyeler tüm şarkıları kendileri yazıyorlar ama Korece'leri biraz zayıf olduğu için sözlerin yazımında yardım alıyorlar. Bu 'Drawing the line' albümü için üyeler fikirlerini ortaya koydular ve bir yapımcı ile bunları düzenlediler.Albümde yayınladıkları şarkılar, onların bir buçuk yıl önce yazdıkları şarkılar. Hedefleri bu yıl içinde kendi yazdıkları daha çok şarkıyı yayınlamak ve tutkuyla şöyle söylüyorlar, "'Bu bizim yaptığımız müzik' demek istiyoruz ve kendi izimizi bırakmak istiyoruz. Yılın sonuna kadar küçük olsun olmasın performansımızı yapabildiğimiz taktirde bu çok iyi."

*Royal Pirates, Beatles'ı düşlüyor

Rakiplerinin kim olduğu konusunda 'Kendimiziz' diyorlar. Bu müzikal rekabet içerisinde üzgün olsalar bile, birlikte oldukları zamanlarda eğlenmek istiyorlar ve pek çok farklı tarzda müzik ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Akıllarında 'Hadi süper star olalım!' düşüncesiyle yola çıkmadılar. Onların hayalleri sadece birlikte müzik yapmak, eğlenceleri ise kalpleriyle turneye çıkmak. Çocuklar ayrıca,"Yurtdışına da gitmek istiyoruz, hayranlarımızla buluşup onlara müziğimizi dinletmek istiyoruz" diyorlar. Bir sonraki albümlerinde, söz yazım sürecinin tam olarak içerisinde olmak istiyorlar.

"Bence bir sonraki albümümüzde, sözlerde kendi rengimizi daha çok yansıtabileceğiz. Aslından hoşlandığım için kendi sözlerimi direk olarak kendim yazmak istiyorum. Bir sonraki sefer, insanların 'Ah, demek ki Sooyoon/Moon/James bu tarzda sözler yazıyorlar' demeleri harika olur. Beatles'a benzer şeyler göstermek istiyoruz ama kendi şarkılarımız ve tercihlerimizle. Beatles gibi olmak istiyoruz. Onlar her band'in rol modelidir ve bizim de en büyük hayalimiz."

Öyleyse, o zaman Royal Pirates'ın avantajı ne? Sooyoon, "Çok uluslu kültürleri anlayabilmek? İngilizcesi iyi olan pek çok insan var ama bence tüm üyelerimiz İngilizce konuşabildikleri ve kültürü anlayabildikleri için, bu bize fayda sağlıyor. Eğer İngilizce'de iyiyseniz ama kültürleri anlayamıyorsanız, bu, insanları anlamayı ve adapte olmayı zorlaştırır. Amerika ve Kore'yi iyi bilmek anlamına gelmiyor mu? diyor.

Üyeler kendi kişisel özellikleri hakkında konuşurlarken ciddi bir ifade takınıyorlar. Onların çekici noktalarını dinlerken/kaydederken bu bandin yaşama arzusunu gerçekten hissedebilirsiniz.
"Süslemelere ihtiyacım olmadan, doğal bir çekiciliğim var. Erkeksi bir çekiciliğim de var." Moon
"Kendiliğinden doğmuş bir band yerine onu kurmaya çalışmak sıkıcı olabilir ama... bu kardeşlik gibi bir şey." Sooyoon
"Bu kendi hobimiz olarak ortaya çıktı. Müziğe vurulduğumuz için bunu yaptık. Kişisel rollerimiz veya rengimiz. Beste yaptığımızda kendi rengimizle onu ortaya çıkarabiliyoruz. Bence bu en çekici özelliğimiz." James.
"Bu iyi bir şey değil ama kişisel olarak baktığımızda bence mükemmel olmamak daha güzel. Ve bizler mükemmel değiliz, bu bir dezavantaj olabilir ama ayrıca yararlı da. Umarım karakterlerimiz böyle bir yer için dışarı çıkabilir." Moon

*Royal Pirates, Gerçek Kişiliklerimiz

Bu üç erkek yurtlarında yaşıyorlar ve devam etmekte olan pek çok şey onları birbirlerine uyumlu hale getiriyor. Dikkat çeken bir şey, bu albüm öncesinde üzerinde çalışırlarken, yapımcının kolunun kırıldığı bir kaza meydana geldi. "Basketbol oynamaya gitmiştik ve 2 dakika içerisinde hyung'un kolu kırıldı." dediler. Çiçek alıp onu ziyaret etmek için hastaneye gidiyorlar ama bundan önce onun kolunu eski haline getirmeyi izlemelerinin bir hikayesi var.

"Menajerimiz ve diğer üyelerle hastaneye onu ziyaret etmeye gittim ama izlemek için hiç birimiz orada kalamadık. Ama Moon gözlerini kocaman açtı ve onun kolunun yerine oturtulmasını izledi. Yapımcının 'Earck~' diye bağırmasını duyabilirsiniz. Bu sesle onun ne kadar acı çektiğini hissedebilirsiniz ama Moon bunun hepsini izledi." James

Moon şöyle açıklıyor, "Aslında ben 'Testere' korku filmi gibi şeyleri severim. Acil odasına sık sık gideriz. Amerika'da stajyerlik dönemimizde Sooyoon bademcik iltihabı olmuştu ve acile gitmiştik. Provalarımızdan bir hafta sonra gitarımı döndürüyordum ama James'in kaşına çarptım ve 7 dikiş atıldı." Onlar kişisel olarak sert çocuklar.

Peki üyelerin gerçek kişilikleri nasıl? Moon, kendisinin biraz yavaş olduğunu ve iyimser olduğunu aynı zamanda tasasız/rahat bir insan olduğunu söylüyor. Sooyoon, o zeki ve bilgisayar kurdu diyor. "Ben sessizim... ve sen benim ne tarz bir karaktere sahip olduğumu pek söyleyemezsin."  James, "güleryüzlü ve arkadaş canlısı, pek çok arkadaşım var. Hareketliyim ve çalışkanım. Egzersiz yapmak için sabah erken kalkarım ve programların gecikmesinden nefret ederim. Beni strese sokuyor. İkisinin biraz zıttıyım. Onlar daha rahatlar."

Bu yüzden birbirlerini anlamak için zamana ihtiyaçları vardı. Ancak 4 yıl birlikte yaşamalarının ardından birbirleriyle yakınlaştılar ve birbirlerine uyum sağladılar. Moon, "Ben çekinmeden her şeyi söyleyen biriyim. Bazen şakayla bir şeyler söylerim ama James duyarlı biri olduğu için onları ciddiye alır. Bu yüzden bence birbirimize alışmamız için zamana ihtiyacımız vardı. Artık o içindeki espriyi alıyor ve birbirimizi anlıyoruz"diyerek açıklıyor.



*A Wild Camomile, History of the Three Kingdom ve egzersizden oluşan 20'lerindeki genç çocuklar

Tanışmak istedikleri bir ünlü olup olmadığını sorduğumuzda, Moon, oyuncu Moon Chaewon diye cevap verdi. James, oyuncu Hwang Jungmin ve Park Shinhye'yi sevdiğini söyledi. Sooyoon'a gelince, o oyunca Lee Byunghun ve band A Wild Camomile ile tanışmak istiyor. Sooyoon biraz övünerek, "A Wild Camomile"yi seviyorum. Hongdae'de Jeon Inkwon sunbae'nim ile tanışma şansım oldu. Hayranı olduğum için onunla selamlaştım ve pek çok koruması vardı. Bana sıkı çalışmamı söyledi." diyor.

Menajerleri Moon'un Samgukji'ye hayran olduğunu söylüyor. "O tarih meraklısı, Samgukji meraklısı". "Samgukji'ye düşkünüm. Tüm versiyonlarını okudum, manhwa'sını bile okudum. Sanırım Samgukji ile ilgili yayınlanan okumadık bir şey bırakmadım. Her yazarın kendine ait bir yorumu var bu ilginç.Romanlar iyi ama ben Yi Munyol'un Samgukji'sini ve manhwa versiyonu“ChangCheon Passage/蒼天航路/Souten Kouro"tavsiye ediyorum. "O 'bu mavi gökyüzünün altında yapacağım ve kendi yolumda yürüyeceğim' anlamını taşıyor ve manhwa'nın ana karakteri Jojo. Bazen evdeyken tarihteki güçlü Jangsu'nun (Goguryeo'dan) tarihine bakarım. Onu gördüğümde ilgimi çeker ve üzülürüm." Moon

James her gün üç-dört saat egzersiz yapmaktan hoşlanıyor. Sooyoon egzersizden hoşlamaz ama son zamanlarda onunla ilgileniyor."Çıkışımızı beklemek için geçirmemiz gereken uzun bir zaman vardı ve 'Ben ne yapıyorum?' diye düşündüm. Egzersiz yapmaya başladım ve 'Demek yaşıyor olmak böyle bir şey' diye hissettim. Benim zihin sağlığıma yardımcı oldu."

James'in söylediği bu bilgiler ışığında Sooyoon'un vücudu iyi durumda ve şaşırtıcı bir şekilde belirtiyor ki "Sooyoon egzersize odaklandığı takdirde, onun vücudu 2 ay içerisinde en iyi şekle gelebilir. Onun DNA'sı iyi. Onun ailesinin şimdi bile iyi birer vücutları var ve onun babası atletti." Sooyoon babasının bir judo atleti annesinin ise voleybolcu olduğunu itiraf ederek bizi şaşırtıyor. Ama Sooyoon gülüyor ve ekliyor, "Egzersize hiç ilgim yok."

Royal Pirates yurtdışında hala çok fazla hayranları olduğunu düşünüyor ve onların sahne aldığı kulübe gelen hayranlarını hatırlıyor. Özellikle korsan kıyafeti giyip, kılıç takan hayranlarını. Her üye için özellikle gelen hayranlara karşı büyük bir sorumluluk hissediyorlar ve hayranların anlattığı gururlu görünüşü onlara sunmak istediğini açıklayan James, utanıyor ve "teşekkür ederim" diyerek onları selamlıyor.

"Biz ilk sırada yer almayı denemek istiyoruz. Büyük hayaller kurmalısınız, değil mi? Eğer büyük hayaller kurarsanız, bence siz büyük bir hayat sürersiniz. Biz ilk kez band kurmak istediğimizi söylediğimizde çevremizdekilere bulutları yakalamaya çalışıyormuşuz gibi görünmüştü. Şimdi ise bulutları neredeyse yakaladık. Onlar yer değiştirmeye devam etseler de,sıkı çalışmamızla ve hayallerimizle onları yakalayabiliriz, değil mi?"

*Bu yazının tüm hakları turkishroyaltreasures.blogspot.com'a aittir. Blogdan yazı çıkarmak veya alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!*



Kaynak: FYRP

Çeviri: mcnbl

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates