Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

2 Şubat 2014 Pazar

[Mavi Röportaj] Royal Pirates 'SNSD'den Sooyoong ve Tiffany - Busker Busker'dan Brad İle Arkadaş" İyi İlişkiler Kuran Çaylaklar ①



Şarkıcı Cho Yongpil, oyuncu Lee Minho, Daniel Henney, Hwang Shinhye'nın kızı Lee Jini'den Busker Busker'ın Brad'ine. Bu insanların ortak noktası ne?

Royal Pirates!

Dikkatleri üzerine çeken ve  arama motorlarında fırtınalar estiren bu üç üyeli band vokalist Moon, basist James ve baterist Sooyoon'dan oluşuyor. Geçen Ağustos'ta digital single'ları 'Shout Out'u yayınlamalarıyla müzik endüstrisindeki çıkışlarını yaptılar ve seçmeler aracılığıyla 2013 Supersonic festivaline katıldılar. Cho Yongpil tarafından Super Rookie olarak seçildikleri gibi aynı zamanda kampanya şarkısının kayıtlarına katılarak da dikkatleri üzerilerinde topladılar.

Royal Pirates 2014'te, rock ballad, retro old-pop, alternative ve R&B tarzlarının birlikte olduğu ilk mini albümleri 'Drawing The Line'ı yayınladı. Albüm 'On My Mind', 'You', 'If You See', 'Fly to You' ve diğer şarkıları içeriyor. Çeşitli televizyon programlarına katılıyorlar ve James 'Band'imizin ortamı iyi ve çalışırken eğleniyoruz' diyor. Sooyoon da 'Bu iyi hissettiriyor, bu sefer gururlanıyoruz' diye ekliyor. Moon aktivitelerini 'Şarkı ve tarz, ikisi de çok iyi' diye yorumluyor. Hâlâ canlı bir şekilde yeni çıkış yapmış bir band ve kendileri hakkında gerçek ve dürüst bir şekilde konuştular.

*Royal + Pirates Birleşimi

Royal Pirates 2008'de müzik eğitimi aldıkları ve Batı Hollywood yakasında kulüplerde sahne aldıkları Los Angeles'da kuruldu. Video sitesi Youtube'a yükledikleri videolar çok sayıda izleyici çekti. Ajansa göre Asyalı ve Amerikalı hayranlar bir araya geldiklerinde toplamda Royal Pirates hayranlarının sayısı yaklaşık 5 bin'i buluyor. Peki Royal Pirates ismi nereden geliyor? Bu düşündüğünüzden basit. Bu iki kişinin (Moon ve Sooyoon) sevdiği kelimelerin, 'Royal' ve 'Pirates'ın, birleşimi.

"Anlamı sonradan oluştu, bence müziğin özgürlüğü, zevki ve yaşam tarzı olması hakkındaydı. Ama açıkçası Moon ve benim şarkılarımız yüklemek için bir youtube hesabı almamız gerekiyordu ve bir band ismine ihtiyacımız vardı. Bu yüzden 'royal' ve 'pirates' kelimelerinin basit ve güzel olduğunu düşündük ve onları kullandık (gülüyor)." (Sooyoon)

Öyleyse sizler nasıl tanıştınız? Moon ve Sooyoon orta okulda kilisede tanıştılar ve birlikte müzik yapmaya başladılar. Bir süre sonra ortak bir arkadaşları aracılığıyla James ile tanıştılar ve o da band'e katıldı.

"Başlangıçta biz şarkıcı olmak istemiyorduk, sadece sevdiğimiz için bunu yapmaya başlamıştık. Büyük resmin 'Hadi müziğimizi seven insanlarla birlikte olalım' olduğunu düşünmüştüm ama youtube'a videolarımızı yükledik ve Kore'deki ajanslarla iletişim kurduk ve o büyük resim sonra küçüldü. Moon hyung ile orta okulda bir kilisede tanıştık ve birlikte lise'ye gittik. İlk tanıştığımızda müzik yapmak gibi bir şey söz konusu değildi. Kilisede müzik yapan hyungları gördük ve doğal bir şekilde onları takip etmek istedik, bunu yaparken yakınlaştık. Aynı okulda olduğumuz komşumuz olan bir arkadaşımız aracılığıyla James ile tanıştık ve bizimle birlikte bir band kurmak için geldi." Sooyoon

Üye Moon ekliyor, "O zamanlar okuldan sonra eve müzik yapmaya giderdik, hiçbir şey bilmeden yaşıyordum ama müzik. İlgimi çeken hiçbir şey yoktu, müzik yapmaya başladıktan sonra ilgim oluştu. İstediğim tek şey müzik yapmaktı ve okul ilgimi çekmiyordu. Okulu bitir, eve gel ve çal..." Sooyoon gülüyor ve "Büyüdü ve ilgisini çeken bir şey buldu' diye ekliyor.



*Kore'nin havasına uyum sağlamak zordu

Moon ve Sooyoon Kore'de yaşıyorlardı ve çocukken göç ettiler ama James Amerika'da doğdu. Üç üye de Kore'ye geldikten sonra havaya alışmanın zor olduğunu söylüyorlar. Kaliforniya'da yaşayan çocuklar her zaman sıcakta olmaya alışıklar ve Kore'nin kışının çok soğuk olduğunu açıklıyorlar.

"Başlarda pek çok zor şey vardı. Kore'nin havasına da alışmak zordu. Kaliforniya her zaman güneşliydi. Isı ve mevsimsel değişimler pek yoktu ama kışın Kore çok soğuk, bu değişimler çok zor. Ayrıca Amerika'da yaşarken iyi bir Koreli olduğumuzu düşünürdük ama  buraya geldikten sonra Kore kültürü, selamlaşmalar, kişiye özgü ifadeler gibi şeylere alışmak için zamana ihtiyaç duyduk." Sooyoon

Kore'ye geldikten sonra komik anıları olup olmadığını sorduğumuzda üyeler bir çok anılarını ortaya çıkardılar. O zamanlar onlar için üzgün şeyler olabilir ama şimdi onları düşündüklerinde çok komik anılar oluyorlar. "En çok hatırladığım şey 10 yıl sonra Kore'ye geldikten sonra arkadaşımız ve hiçbir şeyimiz yoktu ve uzun bir aranın ardından boş bir günümüz olmuştu, heyecanla dışarı çıktık ama yapacağımız hiçbir şey yoktu. Üçümüz bir pub'a gittik ve çevremizdeki herkesin sevgilisi ve arkadaşları vardı. (haha) Üçümüz de sarhoş olmak istemedik bu yüzden kadınların sevdiği hafif içeceklerden ve çerezlerden sipariş ettik ve eve gidene kadar depresif bir şekilde orada zaman geçirdik, sonra da eve gidip hemen uyuyakaldık.

James kendisininkini anlattı. "Busker Busker Brad ve karısı ile bir restoranta gitmiştik. Brad'in hayranları gelip duruyordu ve her şey kontrolden çıkmaya başlamıştı. Gelen insanlara menajermişim gibi davranarak, üzgünüz dedim ve oradan ayrıldık. O zaman bizim menajerimizin hislerini gerçekten anlayabildim."

*Kore'ye geldikten sonra içlerinde SNSD'den Sooyoong ve Tiffany ile Busker Busker'dan Brad'in de olduğu arkadaşlarla tanıştınız.

Royal Pirates hâlâ Kore'ye uyum sağlamaya çalışıyor ve çok fazla tanıdıkları yok. Üç üye de şu anda ajanslarının yaşam tarzına bağlı bir şekilde ilerliyorlar. Hâlâ çok fazla arkadaşları yok ama Kore'de bir kaç arkadaş edinebilme sürecindeler. Özellikle şirketleri aracılığıyla, SNSD üyelerinden bir kaçıyla arkadaş oldular. James bunu 'Sooyoong'un bizim ismimizi yazması sayesinde oldu.' diyerek açıklıyor.

"Bir konsere davet edilmiş ve katılmıştık. Aslında biz Tiffany ile aynı mahalledeniz. 'Diamond Bar' denilen bir yerde yaşıyoruz. Tabii ki o zamanlar birbirimizi tanımıyorduk. Kore'ye geldikten sonra ajansta onu tanıyan pek çok hyung ve eş dost olunca doğal olarak biz de tanıştık." Sooyoon

"Bundan önce Tiffany bizi, onların şarkısını coverladığımızda gördüğünü söyledi. Bir hyung aracılığı ile öğrenmiş ve bize bir de video mesaj göndermişti. Cover'ı sevdiğini söyledi ve çok şaşırmıştık. Aynı zamanda Yuri ile de tanıştık. O, bir arkadaşımızın arkadaşı. Tesadüfen bir arkadaşımızla yemek yerken o da geldi ve bize katıldı." Moon

Onlar ayrıca Kore'ye geldikten sonra Busker Busker Brad ve U-KISS üyesi Kevin ile de yakınlaştılar. Her nasılsa Amerika'da bir süre yaşan insanlar doğal olarak karşı karşıya geliyorlar ve bir bağ kuruyorlar. James Yeni Yıl tatili için programları olmadığını, bu yüzden teyzesinin evine gideceğini ve aynı zamanda Brad'le buluşacağını söyleyerek espri yapıyor.


*Bu yazının tüm hakları turkishroyaltreasures.blogspot.com'a aittir. Blogdan yazı çıkarmak veya alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!*

Kaynak: FYRP
Çeviri: mcnbl


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates